Lucruri pe care să NU le faci când apar primii dințișori!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Erupția primilor dințișori ai copilului poate fi destul de frustrantă atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţii lor. Este însoțită de multe ori de durere, febră, un disconfort accentuat al celui mic dar tu, ca părinte, dacă ştii la ce să te aştepţi şi cum să faci în aşa fel încât procesul să fie mai puţin dureros, totul va decurge fără probleme.

Procesul erupţiei dinţilor

Deşi erupţia dinţilor poate începe de la 3 luni, cel mai probabil vei vedea primul colţişor străpungând marginea gingiei abia atunci când micuţul tău va avea între 4 şi 7 luni. Nici cazurile când primii dinți ai bebelușului au apărut în jurul vârstei de 1 an nu sunt excluse, așa că nu te îngrijora. Dacă vrei totuși și opinia cuiva avizat, chiar te îndemnăm să discuți cu un medic stomatolog pentru copii.

Primii care apar sunt, de obicei, cei doi dinţi din faţă jos, numiţi incisivi. Aceştia, de regulă, sunt urmaţi, după 4 sau 8 săptămâni, de către cei patru dinţi din faţă sus (incisivii centrali şi laterali). O lună mai târziu, răsar şi incisivii laterali de jos (cei doi dinţi din stânga şi din dreapta primilor apăruţi).

CONTINUARE – Vezi lucrurile pe care să nu le faci când apar primii dințișori 

Prev1 of 5
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *