Calendarul erupţiei dentare la bebeluși! Vezi totul despre simptome și calmarea durerilor puiului tău!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Erupţia dentară – simptome

Erupţia dinţilor poate avea loc rapid şi fără durere, dar acest lucru se întâmplă într-un singur caz la câteva zeci de copii. Pentru cei mai mulţi copii experienţa primilor dinţi este destul de grea.

Erupţia dinţilor are simptome caracteristice. Ea începe inocent, cu introducerea mâinilor în gură, dar în timp devine din ce în ce mai dureros. Apariţia dinţilor se întinde de obicei pe o perioadă de câteva luni.

Mugurii dinţilor încep să se formeze încă din săptămâna a 6-a de viaţă fetală. Treptat, ei sunt acoperiţi cu smalț. Când copilul vine pe lume toţi dinții sunt dezvoltaţi, deşi sunt încă ascunşi.

Dar acesta nu este sfârşitul procesului, deoarece smalţul creşte în continuare.Dar numai atunci când întrega coroana a dintelui ajunge la grosimea corespunzătoare, începe să iasă rădăcina dintelui. Când dintele creşte împinge coroana prin gingie. Întregul proces poate trece neobservat, iar într-o zi să observi că apare o pată alburie în gura copilului. Dar se poate întâmpla şi ca cel mic să fie irascibil cu câteva săptămâni înainte.

Erupţia dentară nu este întotdeauna uşor de recunoscut, câteodată simptomele sunt însoţite de semne de boală, cum ar fi pierderea poftei de mâncare.

De obicei, la primul dinte, bebe începe să saliveze abundent şi să-şi bage mâinile în gură pentru că îl mănâncă gingiile. Dar această situaţie poate dura mai multe săptămâni sau chiar luni. Atunci când copilul plânge, nu mai vrea să sugă, (posibil să aibă şi febră), este un semn că gingiile au început să-l supere, astfel încât primul dinte poate apare în orice moment.

Statistic, la un copil sănătos, simptomele erupţiei dentare încep să apară mai întâi în luna 3-4 de viaţă, iar primul dinte să-şi facă apariția în luna 6-7 de viaţă. Dar se poate întâmpla să fie cu 2 luni mai devreme sau 6 luni mai târziu. Momentul apariţiei dinţilor este, de fapt, stocat în gene.Dacă ţie sau soţului tău v-au ieşit primii dinţi în preajma vârstei de 1 an, cel mai probabil, şi copilului îi vor erupe dinții mai târziu. Şi invers – dacă vreunuia dintre voi i-au ieşit dinții foarte devreme, probabil şi cu cel mic se va întâmpla la fel.

CONTINUARE – Vezi cum să calmezi durerile!

2 of 4
Use your ← → (arrow) keys to browse

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

5 Responses

  1. Buna fiul meu are 1an si3luni si abia acum ii ies cate 2odata nu face febra dar transpira tot e ceva normal
    Are 4sus si 2 jos ce recomandati sa ii dau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *